Videokonsultation 

I nogle tilfælde kan din konsultation foregå som videokonsultation i stedet for fremmødekonsultation.

Ved en videokonsultation er der booket en tid til dig ligesom ved en almindelig fremmødekonsultation.

Du skal være forberedt og parat til videokonsultationen, ligesom hvis du sad i klinikkens venteværelse, så konsultationen kan gå i gang, straks det bliver din tur. Som ved en almindelig konsultation kan der være ventetid, fordi det ikke altid kan forudsiges, hvor lang tid den enkelte konsultation varer.

 

Hvad kræves?

For at kunne benytte videokonsultation, skal du have en enhed, der kan bruges til dette. Det skal være enten en smartphone eller en tablet (f.eks. iPad). Styresystemet skal være enten Android eller iOS. Aktuelt fungerer det ikke på en computer, hverken med Windows eller iOS (Apple).

Enheden skal være tilsluttet en nogenlunde hurtig internetforbindelse, enten WiFi, eller 4G-mobilnet på et sted, hvor forbindelsen er god. 

Du skal inden videokonsultationen have installeret den app, som vi benytter til sikker videokonsultation. Den hedder "Min Læge". Det er den samme app, som du kan bruge til din egen læge, så måske har du den i forvejen.

Forsidebillede   https://minlaegeapp.dk

Under installationen kan du blive bedt om at angive dit Apple-ID eller tilsvarende.

 

Apple-enheder

På iPhone og Ipad downloades "Min Læge" fra App Store.

 

Android-enheder

På Android-enheder (f.eks. Samsung, Huawei, Sony m.fl.) downloades "Min Læge" fra Play Butik.

 

Hvis du har flere enheder (f.eks. både en smartphone og en tablet), kan du med fordel have installeret "Min Læge" på dem alle, så din konsultationstid ikke skal gå med at få løst eventuelle tekniske problemer.

Første gang du benytter "Min Læge" app'en, skal du aktivere den med NemID. Først når du har gjort det, kan vi oprette dig som patient i klinikken. Du bedes derfor gøre det i god tid inden videokonsultationen og ikke først på den planlagte konsultationsdag.

Du skal give app'en adgang til at sende notifikationer og til at bruge kamera og mikrofon. Du behøver derimod ikke at give adgang til din placering, selv om den også anmoder om det.

Hvis det ikke lykkes at få installeret og aktiveret "Min Læge", bedes du give besked i god tid inden konsultationen, så vi kan finde en anden løsning til dig.

 

Konsultation

Når det er tid til konsultation, starter du app'en "Min Læge" på din enhed. Normalt lukker den op på siden for din egen læge. Du skal derfor bladre hen til siden for Aarhus Reumatologiklinik. Tryk på ikonet "Start konsultation" og følg vejledningen.

Hvis du bliver spurgt, hvad det drejer sig om, behøver du ikke skrive noget. Vi har jo allerede aftalt konsultationen på forhånd.

Du befinder dig herefter i et virtuelt venteværelse. "Min Læge" tildeler dig et nummer i en kø - men det spiller ingen rolle, da du jo har en planlagt tid.

Når lægen er klar til dig, hører du først stemmebeskeden "Venter på lægen", og dernæst "Velkommen til mødet". Så er videokonsultationen i gang.

 

Du kan få mere vejledning til "Min Læge" her: https://minlaegeapp.dk/guide-videokonsultation