Videokonsultation 

I nogle tilfælde kan din konsultation foregå som videokonsultation i stedet for fremmødekonsultation.
Konsultationen foregår via en sikker, krypteret forbindelse og gemmes/lagres ikke.

Ved en videokonsultation er der booket en tid til dig ligesom ved en almindelig fremmødekonsultation.

Du skal være forberedt og parat til videokonsultationen, ligesom hvis du sad i klinikkens venteværelse, så konsultationen kan gå i gang, straks det bliver din tur. Som ved en almindelig konsultation kan der være ventetid, fordi det ikke altid kan forudsiges, hvor lang tid den enkelte konsultation varer.

 

Hvad kræves?

For at kunne benytte videokonsultation, skal du have en enhed, der kan bruges til dette. Det kan være en nyere smartphone, tablet (f.eks. iPad) eller computer med videofunktion (f.eks. en bærbar computer med indbygget kamera). Du skal kunne modtage e-mail direkte på enheden, da videokonsultationen påbegyndes ved at trykke på et link i en e-mail.

Enheden skal være tilsluttet en nogenlunde hurtig internetforbindelse, enten WiFi, eller 4G-mobilnet på et sted, hvor forbindelsen er god. 

For at undgå tekniske problemer skal enheden være genstartet for nylig (dvs. HELT slukket og tændt igen).

Du skal inden videokonsultationen have installeret den app, som vi benytter til sikker videokonsultation. Den hedder Microsoft Teams.

Under installationen kan du blive bedt om at angive dit Apple-ID eller tilsvarende.

 

Apple-enheder

På iPhone, Ipad eller Mac-computer downloades Teams fra App Store.

 

Android-enheder

På Android-enheder (f.eks. Samsung, Huawei, Sony m.fl.) downloades Teams fra Play Butik.

 

Windows-PC 

På Windows-PC’er downloades Teams fra Microsoft Store.
 

Microsoft Teams app’en er gratis. Den findes også i en betalt version som en del af visse udgaver af Microsoft Office. Hvis du har den betalte version på din enhed i forvejen, virker den også, men du behøver kun den gratis version.

Når du starter Microsoft Teams, foreslår den at du logger på eller tilmelder dig gratis. Dette er IKKE nødvendigt (det kræver en Microsoft-konto). App’en behøver heller ikke være tændt på forhånd. Den skal blot være installeret på enheden. 

Hvis du har flere enheder (f.eks. både en smartphone og en tablet og en bærbar computer), kan du med fordel have installeret Teams på dem alle, så din konsultationstid ikke skal gå med at få løst eventuelle tekniske problemer.

Hvis det ikke lykkes at få installeret Microsoft Teams, bedes du give besked i god tid inden konsultationen, så vi kan finde en anden løsning til dig, og en anden patient kan få gavn af konsultationstiden.

 

Brugeroprettelse

Du skal være oprettet som bruger i klinikken via NemID. Hvis du endnu ikke er oprettet, skal du gøre det først ved at logge ind med NemID.

Under oprettelsen angiver du dit mobiltelefonnummer og din e-mailadresse. Det er dette telefonnummer, vi bruger til at ringe til dig, når videokonsultationen er klar. Og det er denne e-mailadresse, vi bruger til at sende dig invitation til videokonsultationen. Vi sender dig invitationen samme dag, som konsultationen skal finde sted. Den kommer fra aarhusrk.onmicrosoft.com. Du må gerne åbne e-mailen inden konsultationen, men du skal først trykke på linket i e-mailen, når du er blevet ringet op. Har du flere invitationer fra os, er det den seneste, du skal benytte.

> Login med NemID

 

Konsultation

Når det er tid til konsultation, ringer vi til dig på det mobiltelefonnummer, du har angivet, for at fortælle, at det er nu.
Du skal så åbne den tilsendte e-mail fra samme dag og klikke på Deltag i Microsoft Teams-møde. Hvis du får valgmuligheder for app, skal du vælge Teams. Herefter skal du vælge Deltag som gæst. Hvis du bliver bedt om at skrive dit navn, skriver du blot dit fornavn og vælger igen Deltag som gæst.


Det er vigtigt, at både kamera, mikrofon og højttaler er slået til. Hvis der er en streg over videokamera-ikonet eller mikrofon-ikonet, eller et x efter højttaler-ikonet, skal du klikke på ikonet for at slå det til. Hvis der mangler muligheder, skal du klikke på de tre prikker for at få flere muligheder.

 

BEMÆRK at hvis enheden er en smartphone, virker videokonsultationen først, når telefonforbindelsen er afsluttet.

 

 

Hent ovenstående vejledning som PDF til udprint